
Ciekawe drinki na panieński
Przy wyborze alkoholu istotne jest to aby trzymać się jednego rodzaju. Nie powinno się mieszać szampana z wódką lub winem, a tym bardziej popijać wódki piwem :] Nie chodzi chyba o to, aby spędzić cały wieczór w toalecie. Pamiętajcie też, że wódka w czystej postaci niektórym szybko uderza do głowy. Dlatego też radzimy aby tego wieczoru wybrać drinki lub koktajle. Poniżej przedstawiamy kilka ciekawych propozycji 🙂
DRINKI Z WÓDKĄ
Francuski pocałunek
Skład:
- wódka (40 ml)
- likier malinowy (40 ml)
- likier pomarańczowy (20 ml)
- lód
Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy w shakerze z lodem. Następnie przelewamy przez sitko do kieliszka (najlepiej od szampana). Do drinka można dodać na wierzch bitą śmietanę. Dla lepszego efektu możemy przyozdobić wiśnią lub maliną.
Screaming Orgasm
Skład:
- wódka (40 ml)
- Kahlua (20 ml)
- Irish Cream, np. Baileys (60 ml)
- lód
Przygotowanie:
Do szklanki z pokruszonym lodem wlewamy po kolei: wódkę, Irish Cream a na końcu Kahlua. Całość dokładnie mieszamy.
After Sex
Skład:
- wódka (50 ml)
- likier bananowy (25 ml)
- sok pomarańczowy (125 ml)
- grenadyna
Przygotowanie:
Do szklanki z lodem wlewamy wódkę, likier bananowy i sok pomarańczowy. Całość dokładnie mieszamy. Następnie przelewamy do szklanki i dodajemy odrobinę grenadyny.
Punkt G
Skład:
- wódka (50 ml)
- blue curaçao (50 ml)
- sok pomarańczowy (50 ml)
- lód
Przygotowanie:
Składniki mieszamy w shakerze z lodem. Najlepiej podawać w wysokiej szklance z kilkoma kostkami lodu.
DRINKI Z TEQUILĄ
Margarita
Skład:
- 40 ml tequili,
- 20 ml likieru typu triple sec, np. cointreau,
- 20 ml soku z limonki.
Przygotowanie:
Składniki wstrząsamy w shakerze z lodem a następnie przelewamy do schłodzonego kieliszka koktajlowego. Dla lepszego efektu można ozdobić crustą z soli i kawałkiem limonki.
Tequila sunrise
Skład:
- 50 ml tequili,
- 120 ml soku pomarańczowego,
- 10 ml grenadyny,
- plasterek pomarańczy,
- lód.
Przygotowanie:
Tequilę i sok pomarańczowy mieszamy w shakerze, a następnie przelewamy do szklanki (najlepiej typu highball) wypełnionej lodem. Następnie powoli wlewamy grenadynę. Na koniec dekorujemy plasterkiem pomarańczy.